torsdag 30 september 2010

Stora inlämningsdagen!!

Japp!! Nu är tavlorna inpackade och klar, dom står och väntar i hallen. Kl 10 är det inlämning och det ska bli såååå roligt. Sen ilar jag till Butiken och gör lite förändringar i form av ommöblering både på väggar och golv och det med hjälp av min duuuktiga praktikant. Har även hunnit med att trycka familje tavlor. I går levererade jag tre och fick samtidigt fyra nya beställningar......jihoo!!
Må gott//Hanna
.....och är ni ute i skog och mark för att plocka svamp,
passa er för dom röda med prickar på.......måndag 27 september 2010

Telefonkatalogen!!

.....har blivit ett konstverk...vika....vika...limma...limma....voila!! en fin fin tavla.
I dag har jag varit på skola och återbrukat, kul. Fick ett telefonsamtal från en kvinna utomstäders som vill ha ett ltet samarbete, vi får se vad det kan bli för roligt utifrån det.
Trevlig kväll//Hanna


söndag 26 september 2010

Massor av färg

på mina nya tavlor.lördag 25 september 2010

Vernissage hemma!!

för min lilla mamma med man.
Tavla

Här kommer en till..............

Återbrukat....

Tidningsträd

torsdag 23 september 2010

Tack!!

Då och då får jag trevliga mail som ger mig massor av energi. Tack från hjärtat till er!!
Kramis//Hanna

Hej!

Mitt namn är Nicole, jag jobbar på fritidshem på en skola i Malmö, där profilen är hållbar utveckling. Som projekt på fritids tänkte vi med barnen tillverka olika konstverk av återvunnet material eller naturmaterial som vi sedan kan sälja till föräldrarna för att tjäna lite pengar som vi kan göra roliga saker med barnen för. Därför var jag inne på nätet för att söka lite inspiration och hittade din hemsida. Jag tyckte den var alldeles underbar med massor av bra idéer så jag ville bara tacka för all inspiration! :)
Mvh Nicole

Hej Hanna
Jag arbetar i Västerås med Daglig verksamhet för funktionshindrade och har nu fått möjligheten att ta en dag för studiebesök. Ska åka omkring lite i Ljusdal och tänkte att jag skulle ta en tur in till din butik också. Vi bli mycket inspirerade av din blog som vi ofta besöker i vårt arbete.

MVH
Ulla Svensson

måndag 20 september 2010

Volanger!!

Måndag igen och jag jobbar på. Förra veckan körde mitt andra projekt i gång "Skapande skola" otroligt roligt. Jag var i en klass sju och alla, både killar och tjejer jobbade på som tusan med skräpkonst. Jag ingår i temat "Miljö", roligt!! Jag har lagt ner alla timmar under helgen på den kommande utställningen med "Hälsike Händer"och för mig blir det konst av återbrukat papper, spännande. Temat är "volanger" och om volanger står det så här:

Ordet volang kommer från franskan: ”Volant” betyder ”flygande”.

Spännande va!! "Flygande" kan ju bli precis vad som helst.
Må gott//Hanna


lördag 18 september 2010

Mums!!

I går kväll var vi  på en lite förhandsvisning av en butik som öppnar inom kort. Myyysigt var det med massor av gott att både dricka och äta, mums!! Lite shopping blev det också såklart. Nu har jag städat huset så att jag kan kägga energin på mitt arbete på den kommande utställningen i Söderhamn.
Trevlig Lördag!!
fredag 17 september 2010

Fotboll!!

I går var vi på kalas till en man som GILLAR fotboll och vad passar inte bättre än en svamp i betong som ser ut som en.......
Må gott//Hanna


torsdag 16 september 2010

Verkstad!

När jag öppnade min lilla Butik i Söderhamn lovade jag mig själv att INTE släpa hem massa material och jobba hemma......meeeen det gick inte. Just nu är det full verkstad i köket, familjetavlor trycks på löpande band och snart måste jag åka för att öppna.........
Ha en bra dag!!
onsdag 15 september 2010

"Volanger"

Om ca tre veckor är det dags för vårt nätverk Helsike Händer att ha utställning på Kvarnen i Söderhamn. Jag ligger mycket efter i tid och planering och har massor att stå i. Förra året hade jag kapsyltavlor och betongalster men det här året blir temat för mig återbrukat papper. Temat för hela den gemensamma utställningen är "Volanger". Vi är arton stycken kvinnliga konsthantverkare och konstnärer som ska delta, rooooligt ska det bli.


"sak" väskor!!Rengsjö skolas klass 4 elever

Nu är första skolan färdig med sitt återbruk.
Mjölkkartonger blev till fin fina "sak" väskor, klädda med tidningspapper och annat smått och gott.
I dag är jag i Butiken och det är öppet mellan 12-15.
Några pedagoger kommer från en av kommunens skolor på studiebesök.
Välkomna!!
Posted by Picasa

tisdag 14 september 2010

Kom i håg!!

Jag har fixat till en "kom i håg" tavla. Köpte två mindre och satte i hop dem till en större. "Stylade" till dem med små betonghjärtan. Fiiiint blev det. Sen städade jag lite i skrubben och hittade dotterns små små lackskor som nu får stå som ett litet blickfång på skåpet tillsammans med loppis ljusstakarna. Nu wroooommmar jag i väg till en skola. Ha dé!!
söndag 12 september 2010

Ljuvligt!

Sommarvärmen kom tillbaka, en ljuvlig söndag blev det. Helgen har varit fylld av allt!
Fönsterputsning, målning, gräsklippning, skogsprommenader, mys på pizzan, bad i tunnan, jobb på museét, god mat och goda vänner........kan det bli bättre. I morgon börjar jobbet på skolorna så nu är det dags att sova...............kramis!!
fredag 10 september 2010

Höstfint!!

Jag brukar sällan köpa nya saker, oftast blir det loppis som jag sen "stylar" om men i dag kände jag att jag bara måste ha något nytt......och massor av nytt blev det, allt fick flytta in i sovrummet. Jag gillar ju svart, vitt och grått så inköpen blev i de färgerna. Två filtar med olika mönster, tre kuddar med mönster och två helt svarta, två nya blommor och krukor och till sist två lampskärmar en svart och en vit...... så här kommer lite bilder.......

 Självklart så måste Buster prova dom nya kuddarna....myyys!!

Tavlor!!I dag har jag gjort färdigt ett par beställda tavlor. Det skulle vara en tavla med hjärta och en matchande familjetavla, de ska höra i hop och bo på samma vägg. Sen plockade jag ner min utställning på PRV som jag nyss tyckte att jag var och satt upp men det var faktiskt fyra veckor sedan, tiden går undan, en tavla såld,kanooonis!!
Trevlig fredag!!
Posted by Picasa

torsdag 9 september 2010

Bröllopspresent!!

En vacker Bröllopspresent står och väntar....


Fruktskål eller

ljuslykta.


Vila.....

mellan betonggjutningen....


tisdag 7 september 2010

Snöflinga!!

Vackra snöflingor för höstmörkret......Full fart!!

Nästa vecka börjar jag med skapande ute i skolorna så den här veckan är det full fart med insamling av material. Ja,a jag skriver insamling därför att jag jobbar ju med skräp, så nu blir det upphämtning av div, gratis material,jihoooo!! I dag ska jag fixa till en tavla som har blivit såld och som ska hämtas på fredag, äta lunch med en tjej, fylla på mitt förråd med gips, förbereda lite skräpkonst och i kväll äta middag för att fira ett brudpar som har gift sig lite i smyg, kul!. 
Ha en bra dag.

Krans av taggtråd

måndag 6 september 2010

hipp hipp hurra!!

.....idag är det min födelsedag. Fast kalasade gjorde vi i går med god smörgåstårta och fruktsallad, mums!!. Lite kalas är det i dag med, men bara lite. Har varit på Ap möte hela eftermiddagen och när jag kom hem var min mamma och mormor här, kaffet var klart så det var bara att sätta sig. 
Må gott Hanna!!


lördag 4 september 2010

Lördag!!

 och jag ska pyssla med massor av saker här hemma. 


fredag 3 september 2010

Butik Kalas Kalas!!

I dag blir det jobb i Butiken , öppet mellan 12-15 .Fredagskvällen bjuder på två kalas så det blir massor av gott i magen. Jag planerar på för framtida jobb och min praktikant  började i går så nu är det full rulle. Ha en bra fredag!!
Kramis

foto taget från vår gård

torsdag 2 september 2010

Svart & vitt!!

I dag har jag öppet i butiken 11-15 välkomna. Jag jobbar på med mina beställningar och det känns roligt. I dag ska jag måla lite väggar i butiken och såklart blir dom vita.........vad annars. Mammas man brukar fråga om jag bara knäpper svart vita kort, för mycket svart och vitt tycker han alltså hahaa!!!
Ha det gott//Hanna

I min trädgård återbruk av kakform