måndag 28 februari 2011

söndag 27 februari 2011

Äääääntligen!!!!


Meeeen i dag kunde man ana att våren var här och hälsade på hos oss och 
genast så fick jag massor av lust till allting........satt i solen med en kopp kaffe en stund och sen blev det en promenad med tjejerna och hunden.
Skickar er alla en ljuuuvlig bukett med tulpaner.......




....och lite av vårens toner från hjärtat.....


//Hanna

lördag 26 februari 2011

Grannkommunen!!

Sköööönt med en ledig helg!! I dag blir det lite pyssel och i kväll festivalmys!! Nästa helg ska jag vara med på Biblioteket i grannkommunen Bollnäs och återbruka med barn!! alldeles efter åker jag vidare till storebror som firar sin fyrtioårsdag....full rulle med andra ord!!
Har ju samlat på mig massor av olika tapeter så det får nog bli tapetpysslande i dag då.
Kram och ha en bra dag!!
//Hanna


fredag 25 februari 2011

23 grader varmare!!

I dag blev en ledig dag (från lärarjobb) så lite helgstädning och shopping står på listan. En lunch med sonen vid tolv ska bli myyysigt och leverans av tavlor. Känner att jag behöver pyssla lite nu, för egen del, kanske något här hemma, få se vad som dyker upp. I dag är det bara -7 här hos oss alltså 23 grader varmare än i går, otroligt nästa vår!! 
God fredag!!// Hanna



torsdag 24 februari 2011

KÄRLEK i kylan!!

Här i byn var det minus 30 i morse, BURRRRR!! men jag tog mig ändå till jobbet fast det kändes som lederna frös till is bara jag klev utanför dörren. . Läääängtar efter en ledig dag så att saker och ting kommer i kapp och hoppas på en sån i morgon. Tycker att det är så rooooligt att jobba men jag har ju kunnat styra mina tider själv så det är en omställning. Det jag inte hinner i dag, hinner jag i morgon brukar jag tänka. 
Nu önskar jag mer KÄRLEK till alla där ute 
KRAM 
Hanna

söndag 20 februari 2011

Om du har....

tråååkigt en söndagskväll så kan du alltid göra en tavla av kapsyler eller varför inte vika telefonkatalogen till en fin fin tavla.......
Trevlig kväll//Hanna






fredag 18 februari 2011

Vänner och mys!

Fredag igen!! Full rulle blir det här i helgen. Tredje helgen med trevligheter. Den här gången kommer en barndomsvän med familj till oss för att mysa med god mat och familjespel. Jag har valt bort massor av kvällsaktiviteter för att jobba mycket under dagarna i stället och helgerna håller vi öppen för vänner och mys, kanon tycker jag. Hoppas att ni får det lika mysigt som vi ska ha det! Kram alla glada!//Hanna



tisdag 15 februari 2011

Tapetrest!!

 Av en vacker tapetrest blev ett vackert hjärta med stygn och tofs!!
Hjärtan till alla//Hanna



    
     Posted by Picasa

söndag 13 februari 2011

Alla HJÄRTAN till er!!

Många KRAMAR och HJÄRTAN skickar jag till er alla som kikar in här. TACK!!
Har precis gjort en ny tavla, enkel och sparsam. Återbruk av en liten tapetrest.
Snart dags för en en ny vecka!! Under några veckor har jag och eleverna i åk 3 jobbat med att göra "Snäll Monster" Jag hade gjort två som inspiration men innan den sista lektionen var över hade det vuxit till en stoooor "Monster familj", Olika färger, hår och ögon, precis som vi människor är "alla olika". 







lördag 12 februari 2011

Insnöad!!

Liiite tjatigt är det nu med all snö. I går jobbade jag på skola men många lärare och elever tog sig inte dit. Alla bussar var inställda, men de elever som tog sig till skolan fick ha det riktigt mysigt med fika, film och pyssel.Jag bor nära och har en man med en skopa så jag var på plats och det var tur det för jag älskar ju att pyssla!!. Ha tålamod med mig!! jag har snart kommit in mig på mitt nya jobb men det tar både på krafterna och tankeverksamheten kan jag lova. Inläggen duggar inte tätt nu men det kommer. I dag ska vi fira en tjej som fyller 18 år och senare ikväll kommer vänner på middag och ett nytt recept ska tillagas, pasta & fläskfilé med en massa gott innehåll, mummmms!!!
Ha en riktig MYSLÖRDAG!//Hanna

Kom i håg att mata dom små.....

tisdag 8 februari 2011

Matcha!!

Den här veckan jobbar jag på skola heeeeela veckan och i morgon ska jag vara matte fröken, kul!!  I morgon onsdag är butiken öppen mellan 12-14 om du vill kika in eller hämta en beställning. Hemma har jag som jag skrivit tidigare mycket grått, svart och vitt. Väggarna är vita överallt och detaljer i svart och grått finns lite här och var. Vi har tom matchat djuren. Här är den lilla svarta kattungen Lakrits på byrån i hallen.
 Hunden Buster har jag visat tidigare, en grå och svart dvärgschnauzer och äldsta katten Pelle är grå och vit. Ska det matchas så ska det!!
Gó kväll //Hanna


söndag 6 februari 2011

VÅR!!

I går eftermiddag kom tjejerna och hade massor av vår med sig(en stoooor bukett tulpaner och vitt vårvin) och i dag har det verkligen varit vår här i Hälsingland, takdropp, fågelkvitter och massor av sooool!! Tjejkvällen och morgonen i dag gick kanonis. Sex stycken glada tjejer, god mat & dryck, festival och bad i balja kan det bli bättre. 
Mer vår vill jag ha!! 
Må gott//Hanna
                                                                                    


torsdag 3 februari 2011

Veckan!

Oj,oj!! vad veckorna går undan nu när jag har fullt upp. Har bestämt mig för att inte jobba i Butiken i morgon utan ta en ledig dag och shoppa lite. I helgen blir det bad i vedeldat tunna och tjejmys här hemma hos oss. Tre mammor och tre döttrar ska laga mat och mysa på tillsammans. Nu står matlagning på schemat och sen en tur till gossen (som inte är så liten längre) med hostmedicin och piller för han ligger sjuk, kanske handlar jag lite åt honom efter vägen också.Har fortfarande lite målning kvar i mysrummet som ska hinnas med innan helgen så att det är tipp topp när gästerna ska slumra in. 
Trevlig torsdag// Hanna


Funderat ett tag på vad jag skulle ha för duk på mitt lilla runda bord. 
Hittade en bit tyg på loppis i ull som jag bara klippte till, fiiiint!!

tisdag 1 februari 2011

Gästrummet!!

Vår dotter har flyttat ut till ett hus på gården och då fick hennes rum bli kontor och kontoret blev ett gäst-rum. Det passar oss bra eftersom vi ofta har gäster som behöver stanna kvar över natten. Men eftersom det både har varit väldigt mörkt och kallt ute så har dottern också övernattat i gästrummet flitigt under vintern. Nu till helgen vankas det "tjejmys" här hemma och gästerna ska sova över så jag bestämde mig för att fixa till rummet lite, om än det är lite dottertutch,där också just nu. Hon gillar svart rött och vitt, det röda flyttar med henne ut bara kvällarna blir lite ljusare. Från grått på väggar till svart och vitt. Två draperier monterades i sär och sattes upp som fondvägg vid sängen. Kanonis blev det!! 
Trevlig Tisdag//Hanna