torsdag 29 juli 2010

Pärlemor........

knappar som blivit vackra ringar och örhängen.
onsdag 28 juli 2010

Fortsättning.....

...jag fortsätter med temat återbruk. Här har jag gjort fina ljusmanschetter av gammalt rostigt nät. Enkelt är vackert!! Må gott//Hanna

måndag 26 juli 2010

"Gröna Anna" Återbruk!!

Nu är jag på gång igen..............jihoooo. Jag har inte haft någon lust till någonting under den sommar som har gått men nu känner jag att jag är på gång igen. I dag har jag inspirerat mig igen och det i massor. Resan gick mot Hudiksvall till en underbar trädgård med Café och Butik som heter "Gröna systrar" väl värt ett besök tycker jag. Jag sög i mig massor av det som fanns runtomkring mig under dagen och väl hemma satte jag i gång. Av några "Gröna Anna" tallrikar har jag gjort kanon gulliga fågelbad som man kan hänga i ett tex ett träd.
149:/st
Må så gott//Hanna


lördag 24 juli 2010

Loppisrundan....

.....var otroligt rolig, vi skrattade kanooon mycket. Fyra tjejer i en liten husbil, första gången bakom ratten......hmmm.....det tog oss tre timmar att komma några mil. Nu är vi hemma igen och några fynd blev det för alla, lite vin och grillat och massor med kaffe och pausstopp, men det är väll inte milen som räknas. I dag har jag varit på en gårdsaktion, mycket människor och lika mycket skräp. Kanske fyndade någon men inte jag, tog en kopp kaffe hos en vän i stället.
Ha det gott//Hannaonsdag 21 juli 2010

Rost!!

.......rost är vackert!! När jag var i Trollhättan så vandrade jag kring på tomten hos farbror Lennart och vips så dök för mig en hög av guld upp. Guld som i rost. Farbror bara ruskade på huvet och jag packade bilen full men rostig taggtråd, semestern var räddad. I dag har jag gjort rostiga hjärtan och målat bräder som också ska bli till något vackert. Bräderna är ett gammalt tak som har suttit på Söderhamns Kyrkas klocktorn och när det revs var jag där och fyllde bilen full med slitet grånat tak. I morgon packar vi husbilen, jag, dottern, mamma och svägerskan och åker på en tvådagars tjejresa mot Dalarna.
Ha det Gott//Hanna


söndag 18 juli 2010

Vi har.....

...plockat smultron på ett strå, hört måsarnas skrik, fiskat krabbor i havet, varit på kalas och sjungit allsång, känt sommarregnet mot kinden och solen i ansiktet. Iprenmannen har jag skickat i väg på nya uppdrag för i dag känner jag mig kry.
Ha en bra dag!!//Hanna


fredag 16 juli 2010

Sjuk!!

Tjohej!! I går anlände jag och dottern i Trollhättan efter 55 mils körning. Så fort jag hade kommit fram till min släkt så blev jag tvärsjuk, feber och frossa, känner mig helt slut. Iprenmannen har tagit mig genom dagen........Återkommer med lite bilder senare//Ha det gott kram Hanna


tisdag 13 juli 2010

Bommat igen!!

Oj! Oj! Oj! så varmt det är och har varit i flera dagar. SOMMAR.
Jag har gjort som många andra bommat igen Butiken och tagit lite semester MEN vill någon beställa något under tiden så går det alldeles utmärkt, bara att maila eller ringa. På torsdag åker dottern och jag iväg på  semester några dagar. Vi styr kosan mot Trollhättan för att insupa lite ny energi och inspiration, Ibland måste även jag fylla på lite.....
Nyinköpta ljusstakar, så nu när kvällarna börjar att bli mörka så tänder jag massor av ljus, myyyys!
Må gott//Hanna


fredag 9 juli 2010

Jag har....

varit och gjutit på en vacker plats i Ensro

onsdag 7 juli 2010

Stranden!

I morgon ska jag åka till Ensro som ligger nära Rättvik. Jag ska hålla två kortare kurser i betonggjutning på stranden, jisses så härligt. Man kan gjuta direkt i sanden så jag tror att det kommer att bli massor av fina alster och dessutom så är åldersgrupperna på deltagarna från 0 år och uppåt. Det kommer nog att spruta av ideer där på stranden i morgon. I dag är butiken stängd, jag ska packa inför morgondagen och mysa lite av sommaren med min mamma, mormor och dotter. Fyra generationer i solen!!
Ha det gott! Hanna

tisdag 6 juli 2010

just nu.....

.....har jag precis öppnat Butiken för en stund. Det märks att semestrarna har börjat. Min granne sjölins Bröd, ett Café med gott fika har semester stängt för ett tag och det märks att det är lugnare på gatan.Jag tror att jag kanske gör som dom, tar en liten semester. Må gott //Hanna
...en kom i håg tavla i form av ett hjärta gjord av en spillbit playwood och målad med tavelfärg.
Kanske skriver jag sommarens kom i håg på den.

måndag 5 juli 2010

Lite ändringar............

....håller jag på med i bloggen, så den kan se lite olika ut under några dagar. Jag har bland annat bytt namn här men bloggadressen är densamma, (hannahsbod) Jag får sitta och pyssla här när jag har lite tid över. I dag ska jag ha öppet mellan 12 och 15. Kan bli skönt att få svalka sig lite i Butiken. Har en del nya ideer, får se om jag hinner med några under dagen.
Må gott//Hanna 


torsdag 1 juli 2010

Mys!!

En riktig mysdag har det varit i dag för jag och dottern har tillsammans med en annan tjej och hennes dotter varit och lekt. Vi var till Gävle och Alborgen , lite "Fångarna på fortet" typ och jag kan säga att jag inte är tjugo längre, tunnlar, grottor och massa annat att ta sig igenom. I morgon blir det att packa bilen inför lördagen och Trönö Mässan.
Må gott//Hanna
ÅTERBRUK!!
Barbapappa av gjord av en dagstidning!!, målad med akrylfärg.