tisdag 30 november 2010

Taveltryck och adventspyssel.....

har jag fixat med i dag och i kväll. Det känns som att dagarna bara rusar iväg. Jag har en del att pyssla med och lite jobb kvar för Bollnäs Kulturskola. I morgon är jag i butiken igen 12-15 för att leverera lite tavlor och annat. Titta in om du har vägarna förbi.... Senare på kvällen ska jag på tre rätters middag, det är Hotell och restaurang programmet som bjuder in till en gooood middag och jag har turen att få komma.

En nyinköpt kruka fick bli en ljuslykta i advent.....

Marschallhållaren/fruktskålen/ljuslyktan fylldes med vita julgranskulor....

Mina anteckningar från gårdagens möte......

måndag 29 november 2010

Advent!!

 
Nu är jag hemma igen efter en helg i Stockholm och musikalen Queen, god mat och julmarknad i Gamla stan.
Här är det advent i alla fönstren och tomten har fått ny kostym för att passa in hos oss......

 .....stjärnorna är upphängda och......

.....massor av snö har vi .....så det känns verkligen som en riiiiktig advent.
Ha en bra måndag!! //Hanna

lördag 27 november 2010

Äntligen!!

Gooood Morgon!! Äntligen en litet blogginlägg. Pust!! Jag har jobbat utomstäders i tre dagar och kört över hundra mil i snöstorm meeeen trevligt var det att komma till en skola med kreativa elever i en ny stad. Tre dagar och ca åttio elever, så det gick undan. I dag är jag uppe med tuppen igen och ska snart åka på trevligheter i huvudstaden, myyysigt. Skansen julmarknad ligger på listan och  Queen-musikalen sen får vi se vad som händer. Ingen bild blir det i dag för jag har fått en ny dator så inga bilder är inlagda än.
Ha en bra lördag!!//Hanna


måndag 22 november 2010

Snart.....

reser jag bort några dagar för jobb.....ons-fred och sen hem för att sova en natt och på lördag åker vi till Stockholm för en myyyysig weekend.
"Vill du följa med mig" 
heter den sista tavlan.....


söndag 21 november 2010

Nya!!!

.....mellan advents pysslandet målade jag en ny tavla eller jag målade faktiskt två. En är gjord med inspiration från sonens gamla tekning och en från dotterns.......gillar dem verkligen. Gubbarna är tagna från teckningar och sen lägger jag till kanske ett par skor, en omgivning, en änglavinge eller något annat........Trevlig söndagskväll//Hanna

Massor av ljus!!

Här har det kommit snöööö i massor och jag tycker att det är så ljuvligt. I dag är det en vecka kvar till advent MEEEN jag gör advent i dag, ställer fram massor av ljus och slingor. Nästa vecka är fylld av jobb och första advent av mysiga trevligheter så jag måste helt enkelt göra advent i dag. Mysig söndag//Hanna

lördag 20 november 2010

Kalas!!

Hipp Hipp Hurra!!! för min vän som fyller fyrtio idag.  
Kalas blir det för oss i dag utomstäders, roooligt. Jag har gjutit en fruktskål som är fylld med frukt, glögg, pepparkakor och ost samt gjort en tavla som vi tar med oss. 
Ha en bra Lördag// Hanna


fredag 19 november 2010

Man tager vad man haver!!

Lite mys i trappan upp till övervåningen. En liten gran i en gurkburk och tre kaffekoppar till ljuslyktor......trevlig fredag//Hanna

Beautiful in my stair. Coffee cups with candles and a Christmas tree.
Have a nice day//Hannatorsdag 18 november 2010

Från en liten till en STOOOR!!

.....Nu har dotterns lilla lilla ängel inspirerat mig och blivit en stoooor på en 80*80cm canvasduk. Målad i blandteknik. Den har fått hedersplatsen i "Mys rummet" Fiiiin va???
Goood torsdag//Hanna

My daughter drew an angel when she was little. Now I have painted it on a large plate. Beautiful memory to hang on the wall.
Tavlan börjar att ta sin formonsdag 17 november 2010

En kompis.......

har kommit till och hänger nu bredvid huvudfotingstavlan.....men nu är det dotterns huvudfotingar som har blivit av kopierad och målad på en tavla. Många....många armar och ben........har dom...........Trevlig Fredag!!

My daughter and son drew "huvudfotingar" when they were little. Now it's fine paintings.
Huvudfoting=Tavla

När jag röjde på kontoret här hemma så hittade jag gamla teckningar som min barn målat, bla sonens första huvudfoting.........Genast gick tankarna om att göra något mer vuxet av den som han kan ha glädje av i sitt nya hem, sin lilla etta. Jag kopierade av gubbarna och målade en tavla på en tjock canvasduk, kul och fiiint blev det så nu blir det nog en serie av dom, kanske kuddar och en kökshanduk, vi får se. 
Ha en bra onsdag!!//Hanna

måndag 15 november 2010

Det börjar att.....

ta form i min ateljé hemma i huset. Efter en helg fylld med flytt av möbler, rensning av papper och målning av väggar så börjar det att se riktigt bra ut. Utsikten från ateljén är ljuvlig och fönstret är stort så massor av ljus kommer det in.Små granar har hittat platser runt om i huset och snöret i fönstret hänger uppe i väntan på små julkort. 
Ha en bra dag//Hanna

I'm starting to get order in my studio here at home. Soon, I can sit here and paint new paintings.
 söndag 14 november 2010

Av en av mina nya......

tavlor blev det en fiiiiin doppresent till en liten LIVIA. Mina ljusstakar i sten blev såld innan dom hann till butiken, kanske finns det tid till att göra fler......Nu ska jag snart iväg till "MAJAS",  ett myyysigt Café och presentbutik. Det blir lite gott fika och inspiration i massor. Ha en bra söndag och Grattis till alla pappor på FARSDAG. 
//Hannatorsdag 11 november 2010

Jag skulle bara.....

...vända på stolen och skruva lite på den men.......katten Pelle hann före, nu sover han gott. Här har vi fått snö i massor, och jag tycker att det är tokmysigt. Ha en bra dag!!
Nu åker jag och öppnar Butiken för några timmar. 12-15
//Hanna
 


Utanför min dörr.

tisdag 9 november 2010

Det enkla!!!

Jag gillar det enkla, enkla färger och inte så mycket av allting. Jag har försökt att vara lite krusidulli och färgglad men icke sa nicke det går inte. Det enkla kommer igen i det jag gör. Några nya små tavlor av återbrukat papper och tyg har jag gjort, väldigt enkla. En familjetavla på nytt vis efter önskemål, kul tycker jag och en adventsljusstake av en tegelsten med siffror....
Ha en bra tisdag//Hanna

I like it simple. Simple is beautiful. New paintings and a candlestick of a brickstone.
måndag 8 november 2010

I bland

......så försvinner bara kreativiteten sådär men kan också komma tillbaka lika fort igen. Under sommaren tror jag (varje år) att jag ska göra massor av saker men tji så blir det inte. Under sommaren ska man vila....umgås...äta gott & dricka gott...liksom bara vara för att samla kraft inför den kommande vintern. Den här sommaren har jag inte hunnit vila så mycket, haft mycket runtomkring mig så nu känner jag mig ovanligt trött denna höst.....kanske en solresa skulle göra gott....... I dag har jag fixat och planerat inför jobbet med återbruk i skolorna.....sen har jag tryckt tavlor som står på kö och snart blir det en långpromenad med hunden Buster i kylan.
Trevlig kväll!! Hanna


söndag 7 november 2010

STEN + FÄRG + LJUS = VACKERT


Nypysslat hos mig, lite återbruk från skogen, lite vit färg och ett ljus, vackert!!
Trevlig Söndag!
Recycling from the forest. A painted rock that has become a beautiful candle holder
Posted by Picasa

fredag 5 november 2010

En ny...

väggljusstake.

tisdag 2 november 2010

Höstlov!!

I dag har jag bara varit hemma. Målat och fixat lite för egen del. Bakat tårtor till svärmor som fyller i morgon. Har massor av tavlor att ta tag i men det får bli lite senare i veckan. Jag har bara öppet i morgon 12-15 och sen tar jag höstlov. Det har varit lite för mycket ett tag så det ska bli skönt med hemma mys.


måndag 1 november 2010

Över!!

Nu är helgen över med tre dagars Hantverksmässa. Phu!! även om man tycker att det är roligt så tar det på krafterna och dom mesta krafterna går åt till för min del att försöka sitta eller stå still vid bordet, inte lätt när man heter Hanna kan jag säga. Min praktikant höll mig sällskap under en dag så då kunde jag springa och springa men de andra två dagarna fick jag allt stå stilla på plats. I dag ringde klockan 05.50 för att sen åka på AP-möte till Kulturskolan i Bollnäs. Nu är jag hemma igen och har nu två dagar på mig att få ordning och reda på hemmet. Efter utflytt åt grabben till egen lägenhet, spring, packning mm så är det inte ordning här kan jag säga. Soffan flyttade med grabben så nu väntar vi på en ny.......jihooo!!en liten praktikant bakom tavlan.......