torsdag 28 juli 2011

Turist i min egen by!

Jag känner mig som en turist i min egen by. Springer runt med kameran i högsta hugg och fotar. Den här veckan är det full rulle i vår by. O-ringen är här under hela veckan och det är världens största orienteringsäventyr. På flygfältet några kilometer bort är själva huvudsätet med tusentals husvagnar och tält. Just här deltar 10.000 orienterare så ni kan tänka att det är trångt i skogen. I dag hade de start efter vår väg och tänka sig att en start skedde här hos oss bakom husknuten, 1000 duktiga tonåringar kryllade överallt. I morgon tar vi cyklarna och tittar till o-ringen byn innan den rivs på lördag. Mässor, sportaffärer, mataffärer, kiosker, utställare, restauranger och mycket annat är uppbyggt för just denna vecka och massor av trevligheter med underhållning sker på kvällarna. Två gator nedanför där vi bor är det start och målgång under två av dessa fem dagar, otroooligt vad människor. Som avslutning på denna vecka medverkar jag på Bergviks marknad både lördag och söndag. 
Trevlig helg!

Foto: Mikael Fritzon

2 kommentarer:

Indriel sa...

Våra grannar befinner sig minsann någonstans där mitt i smeten med sina tre ungar i varierande storlek.. :) Kul att få se! Gissar att det kommer att bli lite tomt när alla åker hemåt igen.. ; )Njut av myllret kära du!
Och lycka till på marknaden i helgen!! : )

Linnea sa...

Hej Hanna!
Det var ett tag sen jag var inne på din blogg. Skrållade ner till katten. Fina bilder och bra text. Jösses en som massa orienterare. Var på konstutställning Open Art i Örebro där fanns just en betongsoffa. Men ska blogga ín därifrån senare. Du gör fina grejor. Lycka till på "loppisrundan" Elvis tuggummibilderna, du vet, då var en annan ung!
Kram till er/Ing-Britt