lördag 30 april 2011

Valborg och målarfingrar!

I dag har jag hunnit med ett Gårdsloppis en liten bit härifrån. Det fanns ju massor av saker men man ska ha den riktiga loppiskänslan med sig också och det hade inte jag så det blev inget köp i dag. Nu har jag precis tvättat av mig målarfingrarna och några beställda tavlor är klara. Nu målar jag ansiktet i stället för att lite senare åka neråt backen på lite Valborgsmässomys!! 
Må gott//Hanna

torsdag 28 april 2011

Träd......

........i full blom 
Ha en bra dag!


onsdag 27 april 2011

En känsla....

....målad ute i vårsolen.......


tisdag 26 april 2011

Påskägg utan godis.......

I mitt påskägg från min man låg inget godis.....utan ny fin sportcykel....undrar varför??....på med dom nya sportskorna och wroooom iväg......
//Hanna


Vilken Helg!!

Vilken helg det har varit ljuuuvligt! Utomhusliv och massor av sol. Plantering av några penséer har det blivit och massor av annat.
//Må gottlördag 23 april 2011

Påsk!!

Önskar alla en riktigt GLAD O GOD PÅSK från ljuvligt soliga Hälsingland. I går var vi bjuden till svägerskan på god mat och dryck.....


I dag jobbar jag och mannen i trädgården, eldar ris och fyller en kärra som ska till tippen. Påskaftonen firar vi med att grilla lite hamburgare och kanske med ett litet glas vin i solen.


Må gott//Hanna

torsdag 21 april 2011

onsdag 20 april 2011

Trasor!!

I dag har jag pysslat på lite efter jobbet. Gammalt tyg har klippts till trasor och flätas. Tanken är att det ska bli en sittdyna eller matta när det är klart. Tisdagsstädning har jag haft under kvällen för i morgon ska jag vara ledig från frökenjobbet och uträtta några ärenden. Kram på er!! 
//Hanna


måndag 18 april 2011

Roligt!!

Det är så roligt att jobba, japp!! jag säger det igen. Jag känner att jag saknat arbetskamrater och härliga elever. Att få komma tillbaka varje dag till samma ställe i kombination med egna kurser på resande fot så är det peeeerfekt. Absolut är det inspirerande att åka kring, att få möta nya människor, byta erfarenheter, lära ut och ta in. Som sagt kombinationen gör mig gott. Nackdelen är att jag inte hinner ha öppet i Butiken, men jag vet att vill ni mig något så ringer ni mig och jag fixar det.......
Må gott//Hanna


Gammal kakform som har bott ute under vinter och fått sig en vacker patina


lördag 16 april 2011

Linne och flippflopps!

Hela dagen ute i solen, ljuuuvliga vår. Dottern och granntjejen har suttit på en dyna med solglasögonen på näsan sen i morse och lapat sol. Jag har krattat, burit sten och eldat papper i linne och flippflopps. Nu måste jag på insidan av huset en sväng för snart är det dags att hoppa ur Bosse Rappne kostymen och hoppa i galaklänningen i stället för i afton vankas 50-årskalas på byn.
 Kram i solen//Hanna


fredag 15 april 2011

Bosse Rappne!!

I dag när jag kom hem så släääängde jag av mig frökenkläderna och blev träsdgårdmästaren Bosse Rappne för ett tag. Oj!! sååå skönt det var i solen, nästan sommarvärme faktiskt. Krattade och sopade upp kilon av grus efter vinterns sandning av hala gångar. I morgon blir det fortsättning, både med solen och trädgården. Trevlig fredag!!
//Hanna

onsdag 13 april 2011

Återbrukat!

I dag har jag pysslat på med lite nytt i återbruk. I morgonkväll ska jag inspirera på Röda Korset i Bollnäs och på fredag återbruk i en skola. Letade fram grabbens gamla repiga cd skivor och gjorde fina hängen för fönstret eller kanske för trädgården. Hjärtetavlor av gamla tapeter och målade stenar som blev ljusstakar. 
//Hanna
lördag 9 april 2011

Roligt & Tråkigt!

En hektisk vecka med både roliga och tråkiga händelser. Min mamma gjorde en höftoperation och fick sen en hjärtinfarkt men mår efter omständigheterna bra. I dag blir det en tur till sjukhuset för att krama om henne lite. Veckorna går undan och det har varit mycket jobb för mig som kombinatör under just veckan som gått. Nästa vecka ska jag till en särskola och återbruka genom projektet "Skapande skola". Projektet avslutas till sommaren och det har gett mig möjligheter att träffa nya människor både i min stad och utomstäders, roligt!! Helgen bjuder på roliga aktiviteter, i kväll 50-års mys hos grannar, imorgon 20-års kalas och en teaterföreställning, vips!! och helgen är över.........men det kommer nya och jag pysslar vidare..... 
Må gott//Hannamåndag 4 april 2011

Vatten....bara vanligt vatten....

....finns i mängder hos oss. Inte där det ska vara i kranen och toaletten utan i heeeela trädgården, så här är det högskaftade stövlar och våtdräkt som gäller. Med regn, sol och tö i massor så kom vårfloden......genom våran trädgård och hus. Visst jag har alltid drömt om ett hus vid vattnet, eller åtminstone en porlande bäck vid husets knut. Nu har jag fått ett helt hav.......akta sig vad man drömmer. Må gott//Hanna


söndag 3 april 2011

Tuschteckningar och akryltavlor!!

I dag öser regnet ner här hos oss, ljuvliga, ljuvliga regn. Det är inte ofta man tycker att regnet är ljuvligt men just nu tycker jag det. Med regnet rinner snön ner i brunnarna och det är härligt. Snart vår, jag kan nästan se solstrålarna kika fram...... I dag har jag målat några tusch-teckningar och två akryltavlor.......japp!! nu är inspirationen på gång igen....
Trevlig söndag!//Hanna


lördag 2 april 2011

Beställningar!!

Beställningarna på mina familje/kärleks tavlor bara ökar så även denna vecka är det namn som ligger och väntar på att bli tryckta. 
TACK snälla ni för att ni beställer. 
Kram Hanna

fredag 1 april 2011

Grönt!

Fast det snart är vår så var backen åter igen täck med vit snö nu på morgonen när jag vaknade. Men nu tycker jag att det räcker och jag vill ha mer gröööönt.
//Hanna


Mys!

Äntligen fredag och jag hade sett fram i mot en ledig dag.....meeeen hoppar in extra som matte och no lärare under några timmar. Kvällen bjuder på god paj och mys hos vänner i närheten. Inspirationen har stått still ett tag men nu har jag samlat på mig en del idéer som måste förverkligas, kanske hinner jag med det under helgen....i alla fall några av dom.
Trevlig fredag alla//Hanna